cz

V síťce (achát ohnivý)

450,- Kč
1 ks
ihned
Jak zaplatím a kolik je poštovné?
Poštovné:
95,- Kč

Popis

Cínovaný náhrdelník s achátem ohnivým, krásné barvy a zajímavou vnitřní kulovitou strukturou.

Kámen je protáhlá koulička, velikosti cca 2,5 cm, krásná z lícové i rubové strany, proto byl šperk zpracován oboustranně (viz přiložená fota).

Šperk měří 5 cm na výšku.

Vyrobeno technikou pájení šperkařského cínu se stříbrem, leštěno, patinováno a ošetřeno antioxidantem.

Šperk je zavěšen na kulaté černé kůži o průměru 3 mm, délky 45 cm + prodlužovací řetízek, se zapínáním na karabinku.

Dodáváno v dárkové krabičce.

Achát ohnivý se vyznačuje jasně červeným zbarvením, které způsobují jemně rozptýlené železité pigmenty goethitu, limonitu či hematitu. Výskyt ohnivého achátu v přírodě je velmi vzácný. V Brazílii se ohnivé acháty nacházejí na jihu země ve státě Rio Grande do Sul. Těží se většinou z náplavů. Mají nádherné pastelové barvy a zajímavou kulovitou vnitřní strukturu, která vznikla při tuhnutí křemičitých gelů.

Ohnivý achát byl jako talisman používán již ve starověku, a to před všemi možnými druhy nebezpečí, včetně silného větru a blesků a proti zuřivosti oceánu. Jsou talismany vhodnými pro zvýšení vlastního úsilí, rozvoje a schopnosti podstoupit životní změny.

Ohnivý achát ztělesňuje bohaté, hnědé paprsky země, domova, krbu, přírody a je spojován s pohodlím, získáním klidu, schopností relaxovat. Hnědé krystaly podporují pocit bezpečí a stability. Červené záblesky podporují sebevědomí, odráží barvu vášně, energie a života, motivují. Jsou barvou ohně a krve. Tmavě červené krystaly ztělesňují silné, hluboké pocity, odolnou energii a tichou vášeň. Oranžové záblesky uvnitř ohnivého achátu přináší radost, přátelství, potěšení a rodinnou pohodu. Jsou barvou sdílení společného života, fyzické radosti a intimity. Světlejší odstíny představují náklonnost, zatímco tmavší krystaly prohlubují pocit sounáležitosti a společného domova.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.