Loni jsem byla poprvé na mysliveckém bále. Vyvrcholením večera byla tombola s hlavní cenou - "srnčím". V tombole jsem chtěla vyhrát dort, vstupenky do kina nebo pytel brambor, co darovalo místní družstvo, jen ne proboha to "srnčí" - jsem totiž 18 let vegetarián..:-). A tak mě nakonec vylosovali...Do poslední minuty jsem doufala, že si převezmu malý, úhledný, zmrazený balíček srnčího masa.... a pak mi pánové myslivci naplnili kufr mého auta velkým mrtvým zvířetem...
Celý víkend jsem pak sháněla hodného pana řezníka, který by z mé srnky vytvořil něco úhlednějšího do mrazáku. Hodný pan řezník mi výměnou za polovinu srnky předal hromadu masa s informací, že to mám dobře "odblanit". Google a maminka po telefonu mi udělaly hrubou představu o tom, jak proces "odblaňování" provést. Myslím, že jsem byla velmi pečlivý "odblaňovač", protože hromada "blánového odpadu" byla 3x větší než hromádka čistého masa. Z masa jsem vyrobila tři malé balíčky do mrazáku, jsou v mrazáku dodnes.
S přítelem teď stavíme na zahradě malý dřevěný domeček, příští měsíc totiž jdeme na hasičský ples, v tombole chci vyhrát dort nebo hasičskou kombinézu...., hlavní cenou v tombole je prasátko, živé prasátko, budeme mu doma říkat Matýsek...:-)
Komentáře:
Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.Aptáková teď navléká korálky, na žížaly dojde časem :-D. budeme je taky namotávat na cívky a přeměřovat?
Neboj Potvůrko, až vyčerpáme téma žížaly, dojde na ty žloutkové věnečky... Já se teď těším na fotoreportáž paní Aptákové z odblaňování a filetování žížal
No a dopadlo to přesně jak jsem si myslela.. žížaly.. zase debata o mase.. a já chudák "vegoušek" si ani neškrtnu...:-)
Tomu říkám plynulý přechod od lesní zvěře ke kroužkovcům...:-) hezká diskuse..
Pro tebe, Irčo, cokoli! A tu žížalu po odblanění i nafiletuju! Tak přísahám :-D
A když ne já, tak Havrošovic rodina to jistí, tam umí všechno, žížaly odblaňují od dětských let..
Nechci paní Aptákovou podceňovat... Ale mladý má ve čtvrtek biologická praktika. Tuším, že žíkal něco o pitvě kroužkovců.
Toho bych se nebála, leda že by paní Aptáková opravdu uměla fígl se žížalou, to by mě převezla
No... do cizích by to přeci nebylo ono, ne?
No Irčo, takovéhle záškodnosti z vlastních řad? :-)
Někdy vám povyprávím, jakým labužnickým způsobem Potvůrka likviduje věnečky Ale to jen v případě, že mi ukážete, jak se odblaňujě žížala
Havroši, ty se nezdáš.. ty umíš kdeco.. tebe si budeme hýčkat...:-)
Havroš je cukrář stejně jako knihař. Prostě mě osud na 1/2 roku zavál do cikrárny. Ale řeknu vám 5 000 žloutkových věnečků... to je mazec!!!
Tedy odblaňovat žížaly, při mém plýtvavém odblaňování by z nich zbyl asi jen mikrob...:-)
Uvidíme, co vyhraji, budu referovat a pak se milý Havroši dohodneme, žloutkové věnečky by mohly svou kvalitou nahradit kvantitu...:-)
Maxi a říkala jsem ti, že mám alergii na celer a petržel? :-)
A musejí se žížaly taky odblaňovat?
jéé, Havroš je cukrář!!!! To si ho musíme pořádně oprašovat! :-DDDDD
Na zahradnickém plese, kdyby tam šla Potvůrka, tak by první cena určitě byla zase nějaké maso, třeba košík žížal.
A co takhle jít na zahradnický bál a vyhrát košík s petrželí?
Ze své cukrářské praxe si ještě pamatuju žloutkové věnečky. Taky jsem se naučil docela ucházející tiramisu. Jsem schopen a ochoten se pustit do dalších pamlsků dle kuchačky, ale nějak si nedovedu představit, že bych toho napekl za celé prasátko.
NO koukám, že Havroš ví jak na to...:-)
Jestli opravdu po plese bude Matýsek, jsem ochotna jednat o výměnném obchodě.. Viděla bych to na pořádnou porci cukru a uhlovodanu, nejlépe ve formě nějakých dortíků...
JO, s námi vegetariány se obchoduje fakt dobře..:-)
No však taky o mražáku nepadlo ani slovo
do mražáku už nevleze, když je tam srna :-D
A nebude lepčí Matýska seznámit s hodným panem řezníkem... jitrničky a jelítka já rád
dost dobré, vtipné, hezky napsáno.... :-DDD
:-) tak to jsem zvědavá...
:-D to mi připomnělo jednu moji starou povídku. Jestli najdu, tak vložím