cz

Náhrdelník "Alice"

499,- Kč
1 ks
ihned
Jak zaplatím a kolik je poštovné?
Poštovné:
90,- Kč
150,- Kč

Popis

Autorský cínovaný šperk, Miluše Škachová.

Přírodní cínovaný náhrdelník, jehož základem je stromečkový achát o velikosti 40 x 25 x 4 mm. Achát je minerál, jehož název pochází z historického názvu řeky Achates na Sicílii. Stromečkový achát je druh chalcedonu s inkluzemi dendritu. Jeho kresba připomíná žiky a větvičky.

Achát stromečkový nás učí sebekontrole, zmírňuje rozčilení, zlobu a hněv. Pomáhá nám v umění mluvit ve správnou chvíli a ovládat své pocity. Dodává nám pocit jistoty a stability. Posiluje vůli, vytrvalost, vědomí vlastní identity.
Stromečkový achát je obecně považován za kámen, který má receptivní energii a náleží elementu země. Díky jeho krásné kresbě, připomínající kousky mechu, jej od nepaměti měli lidé za kámen, jenž je silně spjat s přírodou, a proto má schopnost obnovy narušené rovnováhy, osvěžuje duši a ukazuje vše krásné okolo. Po staletí je tento achát používán jako amulet pro štěstí, který prý přitahuje bohatství, štěstí a nové přátele.

Achát je od nepaměti považován za kámen ochrany, síly a harmonie. Udává se, že dodává odvahu, sílu, sebedůvěru a potlačuje strach. Již v antickém řecku lidé věřili, že achát dodává citovou, tělesnou a rozumovou rovnováhu, podporuje sebedůvěru a napomáhá sebepoznání, posiluje soustředění, dodává odvahu a upřímnost vůči jim samým. V lidových tradicích se udává, že achát pomáhá překonávat negativní pocity, zahořklost, vnitřní zlobu, pomáhá potlačit vnitřní napětí, navozuje pocit bezpečí a jistoty. Též se o achátu praví, že posiluje lásku a dodává odvahu k hledání lásky nové, pomáhá při citových zklamáních.

Velikost náhrdelníku: 3,5 cm na šířku,76 cm na výšku, měřeno v nejširších místech.

Náhrdelník je zavěšen na bílé kůžii o délce 90cm.

Povrchová úprava černou patinou, ošetřeno antioxidačním činidlem.

Dodáváme v dárkovém balení.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.