cz

Hmyzí hotel, domeček pro včelky samotářky, průměr 30 cm, přírodní

950,- Kč
3 ks
7 dnů
Jak zaplatím a kolik je poštovné?
Poštovné:
150,- Kč

Popis

Vychovejte si u svého domu včelí farmu. Stačí málo. Včelky samotářky rády zabydlují různé dutinky a trubičky, kde vychovávají své potomstvo. Samotářek je u nás více druhů a jsou velmi mírné, dělnice dokonce nemají ani žihadlo. Jejich chov je zcela bezpečný a přitom velmi snadný a můžete jej svěřit i dětem. Samotářky jsou přitom velmi zdatní opylovači, v mnoha případech dokonce výkonnější, než včela medonosná. 
Jako včelař a entomolog mám k včelkám samotářkám velký respekt a hmyzí hotel je jedna z cest jak zajistit lepší opylování květů na své zahradě.

Spodní část hotelu se šiškami a mechem slouží jako úkryt pro dravý hmyz. Radi se zde nastěhují slunéčka, zlatoočka, škvoři aj. kteří nám pomůžou eliminovat na zahradě mšice.

Rozměry chaloupky v cm: průměr 30 x 8,5 (h) x 2,5
Hmyzí domeček je vyroben z kvalitního modřínového masívu. Poněvadž je hmyz citlivý na chemické znečištění, zvolili jsme tradiční metodu zakonzervování dřeva metodou opalování plamenem. Povrch je následně napuštěn rozpuštěným včelím voskem.

Info: Zadní strana je zakryta pletivem. Včelí hotel je již naplněn bambusovými trubičkami, rákosem a dřevěným špalíkem s navrtanými otvory různých průměrů.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.