cz

Historie národa českého v obrazech IV.- sada pohlednic

290,- Kč
1 ks
2 dny
Jak zaplatím a kolik je poštovné?
Poštovné:
80,- Kč

Popis

Doprodej - sleva!

" ... Epizoda o vzdoru svobodomyslných Chodů je dostatečně známá. Kozina byl pouze jedním z poměrně početné řady lidových hrdinů. Nemůžeme všechny ani jmenovat, protože leckteré neznáme. Z neúplných pramenů však zjišťujeme, že v posledních třech desetiletích 17. století bylo 46 poddaných pověšeno, 8 sťato,
7 vpleteno na kolo, 5 čtvrceno a více než sto jich padlo v lokálních vzpourách. Kozina byl pouze jednou z mnoha obětí poddanského vzdoru ....

Napoleonova hvězda na evropském nebi vskutku zazářila jako nova. Fascinoval prakticky každého, kdo se s ním setkal. Odvaze k činům a strategickému cítění vděčil pak za pověst neporazitelného válečníka. Bitva u Slavkova, apokalyptická mohutností a šokující rozuzlením, znamenala, že protivníci začali Bonaparta považovat za neporazitelného. Až Waterloo znamenalo naprostou porážku jeho armády.

Po bitvě u Moháče český svatováclavský trůn náhle osiřel. A tak brzy získal českou královskou korunu třiadvacetiletý Ferdinand I. Habsburský. Nikdo v tom okamžiku nemohl tušit, že se Habsburkové stanou nejvýznamnějším panovnickým rodem v evropské historii a po následující čtyři věky, až do roku 1918, se vladařského žezla v českém státě už nepustí ... " (P. Hora-Hořejš)

Pohlednice mohou být krásným dárkem pro milovníky historie, pro sběratele nebo jen tak si udělejte sami pro sebe radost. Poslední sada ze čtyřdílné série obsahuje pohlednice s obrazy připomínajícími naši historii od 17. století do vzniku Československa. Tento díl tvoří 36 kusů ručně vyrobených replik pohlednic s obrazy tehdy známých malířů J. Mathausera (1846-1917), prof. A. Liebschera (1857-1919), J. Škramlíka (1860-1936), K. Svobody (1824-1870), K. M. Lehotského (1879-1929) a autentických obrazů panovníků od dobových malířů. Pohlednice jsou natištěny na 250 gr kartonu, okraje jsou ručně zdobeny a stínovány. Na zadní straně je stručný popis obrazu a příležitostné razítko. Sadu posílám v dárkovém balení.

Zasílám doporučeně.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.