cz

Prsten "Thalia"

650,- Kč
1 ks
ihned
Jak zaplatím a kolik je poštovné?
Poštovné:
90,- Kč
150,- Kč

Popis

Autorský cínovaný šperk, Miluše Škachová.

Výrazný cínovaný prstren, jehož základem je jaspis porcelain o velikosti 38 x 22 x 4 mm. Nazývá se také názvy Exotica nebo Sci Fi jasper. Porcelanit, někdy nazývaný porcelánový jaspis, je hornina vzniklá tepelnou přeměnou jílovitých břidlic a slínitých hornin. V přírodě vzniká na místech, kde se jíl dostane do styku se žhavým magmatem, nebo vypálením zemním požárem (např. při vyhoření uhelných slojí). Jedná se v podstatě o přírodní keramiku, ve které převažuje oxid křemičitý. Dále obsahuje oxidy hliníku, vápníku, železa a hořčíku. Jeho barva je červená, hnědočervená, hnědá, namodrale šedá, oranžová a žlutá. Má matný skelný lesk, skoro až voskový. V obci Medlovice u Uherského Hradiště se nachází Medlovický lom, jediné naleziště porcelánového jaspisu na Moravě. Místní mu ale spíše říkají Červenice. Jde o unikátní přírodní památku, v Evropě nalezneme taková místa už jenom dvě. Od roku 1997, kdy byl lom vyhlášen přírodní památkou, je těžba definitivně zastavena.

Exkluzivní kámen porcelánový jaspis přináší vnitřní útěchu v dobách, které jsou pro člověka emocionálně a duševně náročné.

Jaspis je kámen, který má velké využití. Vyskytuje se v široké barevné paletě a každá barva a složení mají své specifocké účinky. Obecně je to kámen klidu, vyrovnanosti a jednoty. Pomáhá nám být v souladu se sebou i s okolím. Prijímat věci takové, jaké jsou a je-li třeba, prosadit se s dostatečnou energií.

Jaspis je běžný kámen, jenž přináší klid, oporu a pomoc ve stresu, sjednocuje všechny aspekty života, je ochranným kamenem před fyzickými i duševními riziky, pohlcuje negativní energie, dodává odvahu k naplnění všech záměrů, pomáhá při řešení konfliktů, zvyšuje organizační schopnosti, podporuje rychlé uvažování a představivost, potlačuje nebezpečné touhy a rozmary, přivolává štěstí. Srovnává a nastavuje čakry, každá barva jaspisu přísluší jedné čakře.

Základ obroučky prstenu je z mědi, šírka obroučky je 7 mm. Průměr obroučky je nastavitelný, prsten je roztahovací. Velikost zavřené obroučky 57.

Povrchová úprava černou patinou, ošetřeno antioxidačním činidlem.

Dodáváme v dárkovém balení.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.