cz

Prsten "Drahokam Slunce"

599,- Kč
1 ks
ihned
Jak zaplatím a kolik je poštovné?
Poštovné:
90,- Kč
150,- Kč

Popis

Autorský cínovaný šperk, Miluše Škachová.

Výrazný cínovaný prsten, jehož základem je tromlovaný kamínek olivínu o velikosti 15 x 10 x 5 mm. Podmanivé zbarvení olivínu zářilo už v dobách starověkého Egypta, kde byl tento drahý kámen pro své vlastnosti uctíván jako drahokam Slunce. Okouzlující olivín se při dopadu slunečních paprsků nádherně třpytí a svůj půvab neztrácí ani při soumraku nebo umělém světle. Právem bývá nazýván „večerním smaragdem". V minulosti se olivínu také přezdívalo „smaragd křižáků", neboť jím byly zdobeny jejich meče.

S malou nadsázkou můžeme říct, že olivín lze najít téměř na každém místě naší planety, protože byl objeven také v některých meteoritech zvaných „pallasity", čímž ještě více stoupla jeho atraktivita. Není tedy pochyb, že se olivín pyšní nadpozemskou krásou. A to doslova.
Výskyt olivínu byl již prokázán na Marsu a zřejmě bude přítomen i v plášti planetky Vesta.

Olivín byl nazván podle olivově zeleného zbarvení, které spojovalo slova oliva a zelený (v angličtině slovo green), ale jeho název byl několikrát zaměňován. Staří Římané používali název Topazos dle ostrova, kde byl těžen a francouzští klenotníci později pak používali název peridot. Označení peridot se odvozuje z arabského slova faridat, které znamená drahokam.

Olivín přitahuje peníze, lásku a štěstí, používá se jako ochranný amulet. Tiší vztek a nervozitu, podporuje klidný spánek, odráží negativitu zpět k majiteli. Čistí srdeční čakru a solar plexus, odstraňuje staré pocity viny a lpění na minulosti. Podporuje rychlý duchovní růst. Pomáhá při odpuštění, potlačuje žárlivost a lítost. Pomáhá přijmout odpovědnost za vlastní život. Zamezuje letargii. Léčí problematické vztahy.

Užití: ochrana, láska, štěstí, peníze
Vlastnosti: náleží receptivní energii, elementu země a planetě Venuši.

Základ obroučky prstenu je z mědi, šírka obroučky je 7 mm. Velikost obroučky je 60.

Povrchová úprava černou patinou, ošetřeno antioxidačním činidlem.

Dodáváme v dárkovém balení.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.